Puslapiai

2018 m. sausio 22 d., pirmadienis

Matavimo "gėda"

Sveiki, bičiuliai,

Atsimenate, kai užsakiau naujus langus, neišmatavęs konkrečių angų (nuoroda prisiminimui čia)? Ir gavosi taip:
Kadangi ši "matavimo gėda" paaiškėjo langų montavimo metu, reikėjo vietoje spręsti, ką daryti. Nusprendžiau, kad montuotojai tiesiog sumontuos langus palikdami tuščias ertmes, o aš jau vėliau sugalvosiu, kuo tas angas užpildysiu.

Pirma mintis - jokių papildomų tvirtinimų nedaryti - greitai buvo atmesta, nes langus darinėjant, viršutinė dalis gana smarkiai vibruodavo. Nors iš kitos pusės, lauko durys montuojamos netvirtinant staktos į viršų - man tai pasirodė keista vien dėl lango vibravimo, todėl nenorėjau rizikuoti įtrūkimais. ir nusprendžiau, kad reikia susivirinti papildomus metalinius tvirtinimus. Tam turėjau po kamino statybų likusius 40x40x4 kampuočius. 

Kampuočiai supjaustomi reikiamo ilgo gabalais ir į mūrą įtvirtinami mūrvinėmis ("diubeliais", nevart.).  Langas uždengiamas virinimo metu, siekiant apsaugoti stiklą ir profilį.

Akylesnė akis užklius už virinimoo kokybės, tačiau čia buvo mano pirmas kartas virinimo darbuose, naudojant tėčio laikų trifazį aparatą.

Šioje vietoje teko blokelius "apgaubti" kampuočiais iš šonų, nes į mūro blokelų kampuotis šioje vietoje tinkamai neįsitvirtino:


Pabaigus virinimo darbus, langas į metalą įtvirtinamas sraigtais:

Po to virinimo vietos užtepamos antikoroziniu gruntu. Klijuojamas polistorolas:
Taigi, patarlė "devynis kartus pamatuok, o tik dešimtą pjauk" atneša labai daug prasmės ir į statybas. Šiek tiek gaila, kad visi šie rekonstrukcijos darbai prasidėjo būtent dėl to, kad vaikų kambariai (tie patys, kurių angas čia tvarkiau) gautų daugiau šviesos. Šviesiau gavosi, bet vieną kartą išmatavus teisingai, tos šviesos būtų ženkliai daugiau.

Buvo dvejonių, ar nebus skilimų/įtrūkimų tose vietose. Užbėgant į ateitį pasakysiu, kad praėjus kuriam laikui po tinkavimo vienas įtrūkimas buvo atsiradęs. Tačiau jį glaistymas/dažymas panaikino, o naujų nebeatsirado.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą